Waarom zou je als kleine onderneming met Steamz samenwerken?

Image

Je hebt 1001 andere dingen te doen

Je wilt je team uitbreiden, maar hebt geen tijd om zelf het wervingsproces op te starten. Je hebt 1001 andere dingen te doen. Ook al weet je dat het belangrijk is: je hebt ervaren dat mensen het verschil maken. Voor het aannemen van een eigen recruiter ben je nog niet groot genoeg. Je gaat zelf aan de slag en een functie die je in januari hebt openstaan is éindelijk vervuld in juni. De projecten die door deze nieuwe collega zouden moeten worden gedaan, zijn met een aantal maanden opgeschoven. Klinkt dit aantrekkelijk voor jou? Voor ons ook niet. We spraken Thijs, eigenaar van Metaalkanjers, hij was er heel duidelijk in dat dit hetgeen was wat hij zéker wilde voorkomen!

First things first, wat had Thijs van ons nodig?

Thijs was op zoek naar een marketeer die de volledige marketing, van coördinatie tot uitvoering, zal leiden. De marketeer, rechtstreeks onder hem als eigenaar, moest strategisch, tactisch en uitvoerend sterk zijn; vaak een zeldzame combinatie. Hierin was voor Steamz de uitdaging om deze brede en toch specifieke functie goed te definiëren, de juiste kandidaten aan te spreken én de juiste mensen te benaderen. Om dit te bereiken heeft Thijs van ons de 3 cirkels van aandacht afgenomen. Wil je al direct meer weten over dit proces? Bekijk dan de klantcase van Metaalkanjers!

Klantcase

En dan nu Thijs aan het woord

En dan nu Thijs aan het woord

Wat was in jouw ogen de persoon die een Metaalkanjer zou moeten vormen?

We hadden een paar eisen, zoals iemand die om kan gaan met de continue verandering. De kandidaat moest op een dynamische omgeving kunnen inspelen. We zochten daarom een zelfstandige en verantwoordelijke allrounder. Daarnaast was er ook veel nog onduidelijk over wat precies de functie ging worden. Door Gabie, Marketing Manager van Steamz, ga je tijdens een intake dieper hierop in. Daarnaast is tijdens de sollicitatiegesprekken duidelijker geworden wie daadwerkelijk de Metaalkanjer ging worden. 

"Ik heb zelf alle tools in huis om nieuwe collega’s te werven en nóg besteed ik het graag uit. Moet je nagaan, zelfs dan vind ik het nog geld waard."

De ondernemer is druk

Ja, we kennen het allemaal wel, je bent druk en alles lijkt belangrijk, maar jij kán niet alles tegelijkertijd. Dan moet je kijken naar andere oplossingen, zoals dat belangrijke in de ijskast stoppen óf uitbesteden. Dat is wat Thijs in dit geval had gedaan, want in de ijskast stoppen was géén optie!

Hoe heb je de samenwerking ervaren?
Met Gabie werken is heel prettig. Ik merkte dat ze al heel veel trajecten heeft gedraaid, want ze vraagt alles uit je. We werden vanaf het begin geholpen in het uitdenken van wat we exact zochten in de gesprekken met kandidaten. De voorbereiding vanuit mij in de sollicitatiegesprekken was minimaal. Daarnaast hebben we de kandidaten een business case en persoonlijkheidstest laten maken. Door de kandidaten een PPA (persoonlijkheidsanalyse) te laten maken gaf meer inzicht in wat voor een personen het waren. Dit helpt enorm als er een resultaat uitkomt waardoor je denkt dat de samenwerking niet goed werkt. Steamz heeft mij tijdens dit selectieproces heel erg ontzorgd. 

Wat vond je van de businesscase?
Je ziet meer van een kandidaat door een businesscase. Zo kwam een van de kandidaten niet zo heel goed over in de kennismaking, maar had wel een super goede businesscase waarin uit de box werd gedacht. In het geval dat een kandidaat niet goed uit de woorden kan komen, dan is het prettig om door middel van een businesscase mensen omver te blazen met wat je kunt.

Op vakantie terwijl je een nieuwe collega zoekt, kan dat?

Op vakantie terwijl je een nieuwe collega zoekt, kan dat? Jazeker. Het is mogelijk. De vraag is natuurlijk of je dit wil. Thijs had alles al gepland staan en kon hierin niks veranderen. Hiervoor was het cruciaal dat van tevoren duidelijk het gameplan op papier stond, de wensen van Thijs en dat de kandidaten goed begeleid werden door de consultant van Steamz.

Hoe vond je dat Steamz het opving terwijl je op vakantie was? 
Ik heb me geen zorgen gemaakt tijdens de vakantie. Dit soort zaken lopen ook door als je er niet bent. Daarvoor is vertrouwen nodig, wat ik had in Gabie, want ik weet hoe ze werkt. Als ik het zelf had willen doen, zou alles een aantal weken stil hebben gelegen en dan kun je daarna weer opnieuw beginnen. Nu liep alles gelukkig door. Ik zie het zo: door meer uit te besteden krijg je meer gedaan.

Ontzorgen waardoor je blijft doen wat je leuk vindt.

Je bent ondernemer geworden omdat je in jouw oplossing geloofd. Daar wil je continu mee bezig zijn om het te optimaliseren en het te laten groeien, dat is wat jij tenslotte leuk vindt! Om te groeien heb je ook waardevolle mensen nodig. Die kun jij in jouw eentje niet vinden, naast de 100 ballen die je in de lucht hoog houdt. En daarvoor zijn wij er, Steamz!

Op welke manier is Steamz direct van toegevoegde waarde geweest?
Een vacature zie je al aankomen, en je zit er tegenaan te hikken, omdat je goed moet nadenken over de functie. Je zit je er continu tegen te verzetten waardoor, als je met Steamz samenwerkt, de time-to-hire zoveel korter wordt. De commitment van de consultant helpt heel erg en de vacature krijgt gelijk ‘leven’ doordat we samenwerken.

Zou je onze diensten aan andere bedrijven aanraden?
100%, als je zelf geen recruitmentbureau bent, dan moet je het recruitment gewoon niet zelf doen! Het is anders zonde van je tijd en geld. Daarnaast kost een vacature die je te laat invult veel geld en het niet invullen of verkeerde persoon aannemen kost nog véél meer geld. Je wil een top kandidaat en je hebt niet de tijd om dit uit te zoeken.

Jurre's verhaal

Jurre's verhaal

We stelden ook nog een paar vragen aan Jurre over onze dienstverlening. Wat betreft zijn ervaring met recruiters, had hij misplaatste verwachtingen en meer. Wij zijn benieuwd naar zijn ervaring met ons, hopelijk jij ook!
 

Je eerste maand heb je er al opzitten, hoe is dit gegaan? Zit je op jouw plek?
Goed! Soms sta ik ook achter mijn sta/zit bureau ;), mooie bijkomstigheid. De eerste paar weken had ik nog niet het volledige takenpakket. Dat moest vorm krijgen. De laatste 2 weken werd het een stuk duidelijker. De focuspunten zijn duidelijk en ik ben zeer tevreden dat ik de overstap heb gemaakt.
 

Was van tevoren volledig duidelijk wat voor een bedrijf MK is met haar cultuur van dien en sluit Metaalkanjers aan bij jouw verwachtingen? 
Iedereen is heel ‘low key’ en open naar elkaar, er is geen sprake van hiërarchie, dit vind ik fijn. Daarnaast hebben we elk kwartaal een teamuitje en elke eerste vrijdag van de maand een borrel. Ik vind dit een prettige omgeving om in te werken, en al deze facetten gecombineerd sloten aan bij mijn verwachtingen. Deze verwachtingen zijn goed neergezet van tevoren door de vacaturetekst, video's en in de telefonische gesprekken met Gabie.

Het belang van Employer Branding

Dat de verwachtingen van Jurre aansloten bij het beeld dat van tevoren was geschetst is de essentie van Employer Branding. Wanneer naar buiten, bijvoorbeeld via online communicatie, een sterk werkgeversmerk wordt gecommuniceerd schept dat duidelijkheid over een bedrijf. Denk hierbij aan de werksfeer, de borrels, de communicatie naar elkaar, normen en waarden, etc. Wanneer alle onderdelen duidelijk zijn, dan kan er geen gat ontstaan tussen de verwachtingen van de kandidaat en het bedrijf.

Heb jij eerder met recruiters gewerkt en merkte je verschillen met Steamz?
Dit was mijn eerste keer, ik had nog nooit zo’n procedure meegemaakt. Ineens liepen er twee tegelijk. Daarnaast was ik in gesprek met een ander bedrijf waar ook recruiters tussen zaten. Helaas voor hen pakte die recruiters niet adequaat door en lieten steken vallen. Achteraf is dit heel jammer voor dat bedrijf omdat, wat ik vanuit hen begreep, ze me definitief hadden willen hebben. Hierdoor hebben ze me misgelopen, wat natuurlijk voor mij weer goed heeft uitgepakt. Het had zo moeten zijn.

Een recruitmentbureau met alle expertises

Er is een verschil wanneer je één recruiter inschakelt en een recruitment bureau. Steamz heeft meerdere specialisten onder haar dak zitten en onze samenwerking is niet afhankelijk van slechts één persoon. Hierdoor kun je geholpen worden door een videograaf voor de vacature video, een recruitmentmarketeer voor de vacaturetekst en jobmarketing, sourcers voor het headhunten, consultants voor de gesprekken en meer!

Bovendien maakt het verdienmodel Steamz uniek, want er wordt bij ons niet gewerkt volgens ‘no cure, no pay’. We gaan door tot het uiterste resultaat voor een vast tarief.

Zou je kunnen zeggen dat onze contactmomenten met Steamz jouw sollicitatieproces soepeler hebben laten verlopen? En het van toegevoegde waarde was?
Jazeker! Het contact heeft uiteindelijk ook duidelijk doen besluiten dat ik bij Metaalkanjers ging werken. Het andere recruitmentbureau, waarmee ik contact had, heeft  door slechte begeleiding niet bijgedragen aan mijn besluitvorming. Zonder Steamz was het niet zo gestructureerd geweest en wist ik beter waar ik aan toe was.

Wij ontzorgen, jij blijft doen wat je leuk vindt!

Dus daar heb je het, rechtstreeks van Jurre en Thijs. Of je nu een groot bedrijf leidt of een kleinere onderneming beheert, de expertise en ondersteuning van een recruitmentbureau zoals Steamz kan een cruciale rol spelen in het realiseren van jouw groeiambities. In een wereld waar het aantrekken van het juiste talent steeds uitdagender wordt, biedt Steamz aanpak die niet alleen je vacatures efficiënt invult, maar ook bijdraagt aan het lange termijn succes van jouw bedrijf. Vergeet niet, het gaat niet alleen om het vullen van een positie, maar om het vinden van de juiste persoon die past bij de cultuur en toekomstvisie van jouw organisatie. Met Steamz aan je zijde word jij ontzorgd en zullen we deze uitdaging aan gaan!

Klantcase: Metaalkanjers

Klantcase: Metaalkanjers

Wij hebben een uniek concept van sourcen tot nazorg. Wil jij ook zo geholpen worden maar nog wat meer informatie over het proces? Lees dan de klantcase van MK hier!

 

Klantcase Metaalkanjers 

Wil je meer blogs van ons lezen?

Samenwerken om te bouwen aan jouw succesverhaal

Heb je vragen, opmerkingen of wil je meer weten over hoe Steamz jouw bedrijf kan ondersteunen? Neem dan gerust contact met ons op. Laten we samenwerken aan het bouwen van jouw succesverhaal.

img
Deze website is beveiligd met reCAPTCHA.
De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Deel artikel: