De eerste werkdag. Een spannend moment voor jouw nieuwe medewerkers. Ze worden overspoeld met indrukken, nieuwe gezichten en volop informatie. Natuurlijk wil je als werkgever dat een medewerker zich gelijk op zijn gemak voelt en deel uitmaakt van het team. Daarom is het belangrijk om een nieuwe talent zo goed mogelijk te laten landen. Met een goede onboarding zorg je voor een vliegende start. En daar gaan wij je bij helpen!

Onboarding: wat is het precies?

Onboarding: wat is het precies?

Onboarding betekent letterlijk ‘aan boord stappen’. Het is het proces waarbij nieuwe medewerkers kennismaken met alle onderdelen van jouw organisatie. Denk daarbij aan iedere nieuwe ervaring van de medewerker, die bijdraagt aan zijn of haar succes en zorgt voor betrokkenheid bij de visie, strategie, doelstellingen en cultuur van jouw organisatie. 

Onboarding Checklist

Onboarding Checklist

Ben jij ook van de lijsten afvinken? Zorg dan dat je de Onboarding Checklist download!

 

Download de Checklist 

82%

meer kans op behoud van
jouw medewerker

2.5%

meer omzetgroei door een effectief onboardingsproces

70%

meer productiviteit van
jouw medewerker

<span class=Wij ondersteunen bij het onboardingproces" class="block w-full">

Wij ondersteunen bij het onboardingproces

Gedurende het onboardingproces zorgen we voor verschillende contactmomenten, fysiek of telefonisch. Zowel met jou als met de nieuwe medewerker. Hierdoor krijgen we cruciale informatie over hoe beide partijen in de wedstrijd staan. Loopt de nieuwe medewerker tegen iets aan? Of sta jij als werkgever voor een belangrijke uitdaging? Doordat wij nog steeds betrokken zijn, kunnen we juist die adviserende rol aannemen. Want het doel is duidelijk: een duurzame match.

 

Het belang van een goede onboarding

Door middel van een goede onboarding zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers snel en gemakkelijk integreren binnen jouw bedrijf. Waarom dit zo belangrijk is? Omdat talentvolle medewerkers tegenwoordig schaars zijn. Daarom is het cruciaal om als werkgever niet alleen aandacht te geven aan het aantrekken van nieuw talent, maar ook energie te steken in een goede onboarding van nieuwe medewerkers.

Je snapt wel dat dit veel voordelen heeft. Zo word je met een toffe en inspirerende onboarding aantrekkelijker voor talenten en zorg je dat medewerkers langer bij je blijven werken. Ook vergroot je hiermee hun motivatie, betrokkenheid en productiviteit.

style-element

Download Gratis Onboarding Checklist

Kom op Stoom met de Onboarding Checklist!

img
Ik word graag op de hoogte gehouden van nieuws, updates en events.
Ik ga akkoord met het privacybeleid (in footer) *
Deze website is beveiligd met reCAPTCHA.
De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.