Je hebt niet de juiste kennis in huis of simpelweg geen tijd om te achterhalen of je het juiste talent aan boord haalt. Wel ben je je bewust van de risico’s wanneer je sollicitanten niet van tevoren checkt. Gelukkig zijn wij er om je te helpen bij deze hele belangrijke fase. Want wij kennen de beste screening-route!

Wat houdt screenen in?

Screenen is het achterhalen van informatie over potentiële sollicitanten om zo een inschatting te maken van hun integriteit. Daarom brengen we tijdens het screeningsproces de belangrijkste gegevens - met betrekking tot de uitoefening van de functie - in kaart. Hierdoor kunnen we een weloverwogen beslissing maken en ontdekken of er een perfecte match is.

Uitgebreide screening? Check!

Uitgebreide screening? Check!

Om de laatste selectie voor het toptalent te kunnen maken, doen we een uitgebreide screening. Dit helpt ons om een volledig beeld te krijgen over de sollicitanten voordat we deze aan je aanbevelen. Tijdens een screening beoordelen we onder andere of de competenties, capaciteiten en werkervaring aansluiten op de openstaande functie.

Onderdelen van de screening

Onderdelen van de screening

Een voorbeeld hiervan is het gebruik van assessments. Dé manier om inzicht te krijgen in werkgedrag, leervermogen en leiderschapskenmerken. Matchen deze resultaten met de functie? Dan is er een grotere kans op een duurzame match!

 

Ook referentiechecks of een business case met een praktijkvoorbeeld kunnen onderdeel zijn van deze screening.  Allemaal om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de sollicitant. En zodat we beter kunnen inschatten hoe diegene de functie gaat uitoefenen.

Science-based screenen met assessments

Met de kracht van psychologie en machinaal leren heeft Thomas International verschillende assessments ontwikkeld om nog meer inzicht te krijgen in sollicitanten.

Onze consultants zijn gecertificeerd om verschillende assessments af te nemen, waarbij gedrag, leervermogen en leiderschapspotentieel naar voren komen. Zo achterhalen we met wetenschappelijke methodes welke sollicitant het meest geschikt is voor jouw organisatie.

Meer over assessments

Waarom is het screenen van sollicitanten zo belangrijk?

Risico’s beperken

Wanneer je vooraf investeert in het screenen van sollicitanten, biedt dit op lange termijn veel voordelen. Doordat we relevante achtergrondinformatie checken, weet jij zeker wie je aanneemt en kun je mogelijke risico’s van tevoren tackelen.

Bad hires voorkomen

We willen natuurlijk voorkomen dat je een medewerker aanneemt die in eerste instantie geschikt leek, maar in werkelijkheid niet matcht. Daarom gebruiken we verschillende tools, zoals het beoordelen van cv’s en het inzetten van assessments.

Hogere kwaliteit

Door screening zorgen we dat de kwaliteit en de integriteit binnen jouw organisatie gewaarborgd blijft. Zo beoordelen we vaardigheden en ervaring, waardoor we gemakkelijker kunnen bepalen welke sollicitanten geschikt zijn voor de functie.

Efficiëntie

Screening van sollicitanten kan het wervingsproces efficiënter maken door ongeschikte sollicitanten in een vroeg stadium eruit te filteren en alleen de meest veelbelovende talenten verder te overwegen. Dit bespaart tijd en geld én leidt tot snellere beslissingen.

Heb je hulp nodig bij de screening van sollicitanten?

Vertel ons jouw uitdaging! Dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.

img
Deze website is beveiligd met reCAPTCHA.
De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.