Jouw recruitmentdoel in zicht

Je hebt met jouw organisatie ambitieuze recruitmentdoelen. Die lijken onmogelijk, want helaas: de arbeidsmarkt belemmert jouw groei en zorgt voor extra werkdruk.

Je vraagt je af; bereik ik wel alle geschikte kandidaten? Selecteer ik de juiste sollicitant? En hoe verbind ik een nieuwe medewerker aan mijn organisatie? Gelukkig zetten wij met onze aanpak deze obstakels om tot kansen. Zodat jij die doelen gewoon kunt waarmaken!

Ga voor mij aan de slag!

#

Van intake tot onboarding en alles ertussenin

Lukraak cv’s doorsturen voor een torenhoge fee? Dat is niks voor ons. Wij begrijpen dat succesvolle bedrijven daar weinig aan hebben. Wat we wél doen? We bieden alle specialisaties die nodig zijn om toptalenten aan te trekken en vast te houden. Zie ons als jouw externe sparringpartner. Een team van HR specialisten, recruitment consultants en marketeers. 

#

Jouw uitdaging is onze uitdaging

Van het aantrekken van de doelgroep tot het selecteren van de juiste kandidaat en van het versterken van jouw employer brand tot het behouden van jouw medewerkers. Wij gaan jouw recruitment- en HR uitdaging graag aan! Met de juiste middelen, de juiste boodschap, op het juiste moment.

Cirkels van Aandacht

Ons geheim? Werken met een allesomvattende aanpak, namelijk de Cirkels van Aandacht. Een aanpak die verder gaat dan alleen het vinden van jouw nieuwe medewerker. Want ook het proces ervoor én erna is minstens zo belangrijk. Het draait om de juiste aandacht trekken, vasthouden én geven. Precies die aandacht die nodig is om jouw organisatie verder te laten groeien.

circle-image

Aandacht trekken

We trekken de aandacht van toptalenten door jouw vacature en organisatie op een unieke wijze in de spotlights te zetten.

Aandacht vasthouden

We houden de aandacht van de sollicitant vast en begeleiden en adviseren jullie beiden in het gehele recruitmentproces.

Aandacht geven

We blijven jou en je nieuwe collega aandacht geven door na de handtekening te adviseren op het gebied van onboarding en HR.

Aandacht Trekken

De eerste stap is het trekken van aandacht van kandidaten. Hoe we dat doen? Door employer branding, jobmarketing en sourcing! Dit is het moment dat we zowel jouw organisatie als de vacature(s) in de schijnwerpers zetten. Met onder andere aansprekende vacatureteksten, toffe vacaturevideo’s, een uitgebreide werken-bij pagina en persoonlijke benaderberichten.

Zo versterken we dus jouw organisatie met een onderscheidend werkgeversmerk dat de juiste kandidaten bereikt, enthousiast maakt én aantrekt.


Aandacht Vasthouden

Aandacht getrokken? Top! Maar dan zijn we er nog niet. Want die aandacht moeten we ook vasthouden. In deze fase draait het om selectie, screening en aannemen. Van de eerste selectie tot sollicitatiegesprekken bijwonen, assessments afnemen en het opstellen van de overeenkomst van jouw nieuwe medewerker.

Zie ons als onafhankelijke sparringpartner. Voor jou én de sollicitant. We zijn betrokken, kritisch en denken écht mee. Zo kunnen we gedurende de hele procedure eventuele twijfels wegnemen en echt van toegevoegde waarde zijn voor beide partijen.


Aandacht Geven

Is de handtekening gezet? Ook dan gaan we gewoon door! We blijven aandacht geven aan het proces van onboarding, Employee Experience en HR. We denken mee over het inwerktraject, zorgen voor contactmomenten en begeleiden evaluatie- en ontwikkelgesprekken. Ook kunnen we je adviseren over HR zaken, zoals het opstellen van een functieomschrijving of salarishuis.

Waarom deze fase zo belangrijk is? Op deze manier kunnen we verwachtingen, wensen en behoeften blijven managen. Van jou én jouw nieuwe medewerker. Zo verkleinen we de kans op vroegtijdig vertrek.


Met deze organisaties werken we al samen

brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
brand-logo
img

De eerste kandidaat was een 'perfect match'

Voorheen deed ik de volledige sollicitatieprocedure in eigen beheer op onderbuikgevoel en was ik nogal sceptisch over het inschakelen van een werving- en selectiebureau. Echter na de ervaring met Steamz willen we niets anders meer. Alhoewel ik het in eerste instantie niet wilde geloven was de eerste kandidaat een ‘perfect match’. Het aannemen van een nieuwe collega is voor ons nu veel minder intensief geworden waarbij het vinden van de meest geschikte kandidaat verzekerd is.

Christian Verel Verel

Klaar om jouw recruitment écht aandacht te geven?

Wij zorgen dat jouw recruitment de aandacht krijgt die het verdient. Vertel ons jouw uitdaging en wij nemen snel contact met je op!

img