Herken je dit?

Je wilt groeien met je bedrijf, maar...

Oplossing?

Ga aan de slag met jouw werkgeversimago, oftewel Employer Brand, en zorg voor meer en betere sollicitaties en betrokken medewerkers!

Bekijk de Employer Branding opties!

Wat is Employer Branding precies?

Wat is Employer Branding precies?

Employer branding is jouw werkgeversmerk. Hoe denken mensen (werknemers en sollicitanten) over jouw bedrijf om voor te werken? Wat is het imago of de reputatie van jouw bedrijf als werkgever? Denk aan: sfeer, cultuur, arbeidsvoorwaarden, werkplek, ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Het is de belofte die je maakt aan huidige en toekomstige medewerkers. Door te laten zien aan toekomstige medewerkers wie jij bent, trek je de juiste mensen aan, die passen bij jouw bedrijfscultuur en waarden. Ook versterkt het de betrokkenheid van huidige medewerkers. Zij worden ambassadeur van je organisatie.

Employer branding: Wat ervaart een sollicitant als ze jouw bedrijf googelen?

Bekijk de video hieronder, met een uitgebreide uitleg over hoe je sollicitanten aantrekt en werknemers behoudt.

Waarom is Employer Branding relevanter dan ooit?

War for Talent

De concurrentie om toptalent is heviger dan ooit. Bedrijven vechten om de aandacht van de beste kandidaten. Een sterk werkgeversmerk kan een beslissende factor zijn bij de keuze van een potentiële werknemer.

Millennials & Generatie Z

Deze generaties hechten grote waarde aan bedrijfscultuur, groeimogelijkheden en werk/privé-balans. Ze zoeken naar werkgevers die aansluiten bij hun waarden en ambities. Een sterke employer brand helpt organisaties zich te positioneren als ideale werkplekken voor deze groepen.

Behoud van medewerkers

Employer branding gaat niet alleen over het aantrekken van nieuw talent, maar ook over het behouden van huidige medewerkers. Medewerkers blijven langer bij een organisatie die ze waarderen en waar ze zich gewaardeerd voelen.

Authenticiteit

Het hoeft niet altijd te gaan om de nieuwste snufjes, remote werk opties en pingpongtafels. Het belangrijkste is dat het ‘echt’ is. Zodat potentiële sollicitanten weten of het bij ze past, en ze niet voor verrassingen komen te staan als ze eenmaal beginnen.

Wat levert een goed Employer brand je op?

Kwalitatieve sollicitanten
Door een sterk werkgeversimago trek je kandidaten aan die beter passen bij de waarden en cultuur van je bedrijf.

Verhoogde medewerkersbetrokkenheid
Wanneer werknemers trots zijn op waar ze werken en zich verbonden voelen met de bedrijfsmissie, zijn ze vaak productiever en meer toegewijd.

Kostenbesparing
Een sterk merk kan de wervingskosten verlagen doordat het makkelijker wordt om topkandidaten aan te trekken en de tijd om posities te vullen verkort.

Betere bedrijfsresultaten
Diverse studies hebben aangetoond dat bedrijven met een sterke employer brand betere financiële resultaten behalen. Wanneer medewerkers geloven in de missie en waarden van een bedrijf, zijn ze vaak productiever en meer betrokken.

Versterkt bedrijfsimago
Naast het aantrekken van werknemers, versterkt een goede employer branding ook het algemene imago van je bedrijf, wat kan leiden tot een positievere perceptie bij klanten en stakeholders.

Verminderd personeelsverloop
Medewerkers blijven langer bij een organisatie waar ze zich gewaardeerd voelen en geloven in de visie.

Hoe Steamz jou kan helpen met je Employer brand

Met onze jarenlange ervaring in recruitment, HR en (recruitment) marketing weten wij als geen ander wat belangrijk is bij het neerzetten van een sterk werkgeversmerk. Bij Steamz begrijpen we dat elk bedrijf uniek is en een eigen verhaal heeft. Daarom ontwikkelen we op maat gemaakte strategieën die niet alleen passen bij de cultuur en waarden van je organisatie, maar ook aansluiten bij de doelgroep. We verdiepen ons in de identiteit van je bedrijf, om authentieke en effectieve campagnes te creëren die talent aantrekken en behouden.

Met een mix van creativiteit, data-gedreven inzichten en bewezen technieken zorgen we voor een Employer Branding die zichtbaar resultaat oplevert!We bieden 3 Employer Branding opties aan. Voor welke ga jij?

Employer Branding Workshop

Een laagdrempelige manier om kennis te maken met employer branding, interactieve workshop in teamverband. Waarin je samen de eerste stappen zet.

Employer Branding Workshop

Employer Branding Programma

2 Maanden advies, begeleiding en ondersteuning in de uitvoering. Na dit programma weet je wie je bent als werkgever en ben je in staat om dit extern te communiceren.

Employer Branding Programma

Werken-bij-site

Ontdek de kracht van een conversiegerichte 'Werken bij ons' site zonder de stress van het ontwikkelingsproces. Een kant-en-klare oplossing: professioneel ontworpen Werken-bij-site om topkandidaten aan te trekken!

Werken-bij-site

Weten hoe het met jouw employer branding is gesteld? Doe in 2 min de scan.

 

Direct contact?

 

We informeren je graag en bespreken de kansen voor jouw bedrijf. Je kunt vrijblijvend een 15 min adviesgesprek met onze Employer Branding specialisten inplannen.

 

 Plan een afspraak in

 

FAQ - Veel Gestelde Vragen

Waarom is Employer Branding belangrijk?

Hoe meet je het succes van Employer Branding?

Wat zijn de belangrijkste elementen van een sterke Employer Branding?

Kan Employer Branding helpen bij het verminderen van personeelsverloop?

Hoe belangrijk is sociale media voor Employer Branding?