Wat is Recruitment Marketing?

Recruitment marketing is een gespecialiseerde vorm van marketing gericht op het aantrekken van geschikte kandidaten voor een organisatie. Het onderscheidt zich door niet alleen de aandacht te trekken, maar ook écht aantrekkelijk te zijn voor de gewenste doelgroep van potentiële nieuwe collega's. Deze marketingvorm omvat verschillende strategieën en tactieken die een organisatie inzet om zichzelf te promoten als een aantrekkelijke werkgever. Uiteindelijk vindt talent jou doordat jij hen aantrekt, betrekt en uiteindelijk overtuigt om te solliciteren.

De kern van recruitment marketing ligt in het benadrukken van de waarde die de organisatie biedt aan werknemers. Dit aspect van marketing vertoont veel overeenkomsten met corporate marketing, zoals de inzet van social media, content marketing, en digitale advertenties, die allemaal gericht zijn op het vergroten van de online zichtbaarheid en het bereiken van de doelgroep op een effectieve manier.

Waarom Recruitment Marketing?

Jij wilt de ideale kandidaat aannemen. Begin dan bij het begin: het bereiken van de doelgroep. Om sollicitaties te ontvangen, moet je zichtbaar zijn. En niet alleen zichtbaar, maar ook aantrekkelijk voor de juiste doelgroep. Dit bereik je met Recruitment Marketing. Deze gespecialiseerde tak van marketing gaat verder dan traditionele methoden en concentreert zich op het aantrekken van nieuwe toekomstige collega’s.

Bij Steamz begrijpen we wat er nodig is op het gebied van Recruitment marketing. We zijn je partner in het versterken van je Employer Branding, het opzetten en optimaliseren van effectieve Jobmarketing en het ontwikkelen van dynamische Werken-bij-sites. Dat zijn instrumenten om zowel jouw organisatie als de vacature op een slimme manier bij de juiste personen onder de aandacht te brengen.

circle-image

Employer Branding

Employer branding is jouw werkgeversmerk. Hoe denken werknemers en sollicitanten over jouw bedrijf om voor te werken? Denk aan de criteria: sfeer, cultuur, arbeidsvoorwaarden, werkplek en ontwikkelingsmogelijkheden. Steamz helpt jou met het neerzetten van een sterk werkgeversmerk.

Employer Branding

Job Marketing

Bespaar jezelf problemen als: het niet kunnen invullen van vacatures, bedenken van een krachtige wervende tekst en diverse recruitment kanalen beheren. Iedereen vecht om talent en dat maakt het extra belangrijk dat jouw vacature en bedrijf de aandacht krijgen die ze verdienen. Met jobmarketing trek je niet alleen méér mensen aan, maar precies de juiste.

Job marketing

Werken-bij-site

De eerste plek waar sollicitanten kijken is jouw website. Is die representatief voor wie jij wil bereiken? Ontdek de kracht van een conversiegerichte 'Werken bij ons' site zonder de stress van het ontwikkelingsproces. Samen met Paddap bieden we een kant-en-klare oplossing: een professioneel ontworpen Werken-bij-site om topkandidaten aan te trekken!

Werken-bij-site

Recruitment meets Marketing

Één ding is duidelijk geworden: marketing is onmisbaar geworden in de zoektocht naar nieuwe collega’s. Of ze nu actief op zoek zijn of niet, potentiële werknemers zijn online te vinden. Zo wil de kandidaat tegenwoordig van tevoren meer informatie hebben over een organisatie. Die informatie verkrijgt hij of zij door: social media, het lezen van reviews en een bezoekje aan de website van het bedrijf. Wat hierop gevonden wordt over de visie, missie, kernwaarden en de cultuur van de organisatie, beïnvloedt de keuze om wel of niet te solliciteren. Het einddoel van een organisatie is om zowel de time-to-hire als de cost-per-hire te verlagen.

Om dit te bereiken biedt Steamz haar diensten aan, gericht op de ontwikkeling of versterking van het werkgeversmerk van organisaties. Dit vertalen we vervolgens naar specifieke campagnes, werken-bij-sites en relevante content.

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

 

Als je nog niet zoveel van Recruitment Marketing af weet, dan informeren we je hier al te graag over. Daarnaast bespreken we graag de kansen voor jouw bedrijf. Je kunt vrijblijvend een 15 min adviesgesprek met onze specialisten inplannen.

 

 Plan een afspraak in

Het Resultaat: Alle aandacht op jouw recruitmentdoel

Jouw recruitment succesvol maken door middel van Aandacht

Het is anno 2024 en nog steeds is er krapte op de arbeidsmarkt, je hebt mensen nodig én goede ook! Door jezelf te positioneren met een krachtig en transparant werkgeversmerk trek je de mensen aan die je wil. Door middel van persoonlijke aandacht, een allesomvattende aanpak zorgen wij voor de juiste duurzame match. We betrekken namelijk ook het proces voor en na de match. Want dat is minstens zo belangrijk. Het draait om de juiste aandacht trekken, deze aandacht vasthouden en aandacht blijven geven. Deze combinatie maakt dat jouw organisatie verder kan groeien en ontwikkelen.

Lees hoe onze klant is geholpen op alle vlakken van recruitment marketing.

Klantcase Metaalkanjers
style-element

Ontdek de Successen: Onze trofeeën muur.


Bekijk hier onze opdrachtgevers.
 

Onze trofeeën 

Full Steam(z) Ahead! Lees meer informatie over recruitment, job marketing, employer branding en meer hier!