Een vacature plaatsen en wachten tot een geschikte kandidaat reageert? Helaas is dit tegenwoordig niet meer voldoende. De krappe arbeidsmarkt vraagt namelijk om een meer actieve en strategische zoektocht. En daar gaan wij je bij helpen! Hoe we dat doen? Door middel van sourcing. Want sourcing is namelijk dé sleutel tot jouw recruitment succes.

Met sourcing vergroot je de kans op het vinden van de juiste kandidaat

Maar liefst 70% van de gestarte kandidaten is actief door ons benaderd

Ga voor mij aan de slag!
style-element

Wat is sourcing?

Sourcing noemen we de zoektocht naar geschikte kandidaten binnen het wervingsproces. Zo’n 10-15 procent van de Nederlandse beroepsbevolking is momenteel op zoek naar een nieuwe baan: actieve zoekers. Daarnaast heb je een grote groep werknemers die niet actief op zoek is, maar wel open staan voor een nieuwe uitdaging. Ze overwegen een overstap, als er iets interessants voorbij komt. Dit noem je passieve, of latent, werkzoekenden. Dit is een groep van z’n 40-75 procent van de bevolking! Ze zitten prima op hun plek, maar weten dat bepaalde onderdelen nog beter kunnen en blijven graag op de hoogte van mogelijkheden. Het is belangrijk dat we deze doelgroep bereiken, aanspreken en wijzen op passende vacatures. Daarmee maak je de vijver van kandidaten voor jouw vacature groter en vergroot je de kans op het vinden van de best passende kandidaat. Dit is sourcing: het proactief benaderen van kandidaten.

Meer weten? Bekijk de onderstaande video.

Sourcing, wat is dat nu eigenlijk?

Onze Marketing manager Gabie vertelt je meer!

Wij vinden die verborgen talenten

Wij vinden die verborgen talenten

Door middel van sourcen brengen we de doelgroep in kaart en kunnen we dus die verborgen talenten vinden, ook al ze niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. Natuurlijk bekijken we of zij aan de juiste vaardigheden, competenties of opleiding voldoen. Tijdens onze zoektocht gebruiken we slimme zoektechnieken en een uitgebreid netwerk van professionals binnen verschillende sectoren.

 

Ook zetten we effectieve recruitmenttools in om deze (latent) werkzoekenden persoonlijk te benaderen. Dit doen we via verschillende vacaturebanken zoals LinkedIn, Indeed en Nationale Vacaturebank. En altijd noemen we de naam van jouw bedrijf. We gaan het gesprek aan en ontdekken waar zij gelukkig van worden. Zo krijgen we een volledig beeld en kunnen we makkelijker de match maken. 

De voordelen van sourcing

Vergroot de talentpool

Bespaart tijd en kosten

Verhoogt de kwaliteit van de kandidaten

Verbetert de Employer Branding

Zet sourcing in voor jouw recruitment!

Benieuwd hoe sourcing kan helpen in het recruitmentproces? Wij vertellen je er graag alles over!

img
Deze website is beveiligd met reCAPTCHA.
De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.