Een vacature plaatsen en wachten tot een geschikte kandidaat reageert? Helaas is dit tegenwoordig niet meer voldoende. De krappe arbeidsmarkt vraagt namelijk om een meer actieve en strategische zoektocht. En daar gaan wij je bij helpen! Hoe we dat doen? Door middel van sourcing. Want sourcing is namelijk dé sleutel tot jouw recruitment succes.

img

Wat is sourcing?

Sourcing noemen we de zoektocht naar geschikte kandidaten binnen het wervingsproces. Dit wordt vaak gebruikt om latent werkzoekenden te bereiken. Ofwel; mensen die niet echt op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wél de arbeidsmarkt in de gaten houden. Ze willen best een overstap maken, maar weten niet dat jij hun ideale baan hebt. Het is belangrijk dat we deze doelgroep bereiken en overtuigen.

Wij vinden die verborgen talenten

Door middel van sourcen brengen we de doelgroep in kaart en kunnen we dus die verborgen talenten vinden, ook al ze niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. Natuurlijk bekijken we of zij aan de juiste vaardigheden, competenties of opleiding voldoen. Tijdens onze zoektocht gebruiken we slimme zoektechnieken en een uitgebreid netwerk van professionals binnen verschillende sectoren.

Ook zetten we effectieve recruitmenttools in om deze (latent) werkzoekenden persoonlijk te benaderen. Dit doen we via verschillende vacaturebanken zoals LinkedIn, Indeed en Nationale Vacaturebank. En altijd vanuit de naam van jouw bedrijf. We leren hen écht kennen en ontdekken waar zij gelukkig van worden. Zo krijgen we een volledig beeld en kunnen we makkelijker de match maken.

De voordelen van sourcing

Vergroot de talentpool

Bespaart tijd en kosten

Verhoogt de kwaliteit van de kandidaten

Verbetert de Employer Branding

Zet sourcing in voor jouw recruitment!

Benieuwd hoe sourcing kan helpen in het recruitmentproces? Wij vertellen je er graag alles over!

img
Deze website is beveiligd met reCAPTCHA.
De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.