Sourcing: Mensen solliciteren niet meer

  • 4 min

Image

In een wereld die voortdurend verandert, moeten werkgevers hun aanpak aanpassen om toptalent aan te trekken. Tijd dus om afscheid te nemen van het traditionele sollicitatieproces, want ja, solliciteren is zoooo 2022! 

In een razend tempo is sourcing een volwassen onderdeel van menig recruitmentproces geworden. Steeds meer kandidaten wórden benaderd, in plaats van dat ze zelf actief solliciteren op een vacature. 

Waarom is solliciteren eigenlijk niet meer zo populair?

Eén van de redenen is dat kandidaten solliciteren erg tijdrovend vinden. Ze willen niet urenlang besteden aan het invullen van formulieren en wachten op reacties. Wat ze wél willen? Werkgevers die naar hen komen. Die hen benaderen met interessante kansen en persoonlijke berichten. En daar komt sourcing om de hoek kijken. 

Een andere reden is de toenemende focus op Employer Branding. Bedrijven beseffen steeds meer dat ze zichzelf aantrekkelijk moeten presenteren om talent aan te trekken. Met sourcing kun je als werkgever met de juiste boodschap potentiële kandidaten aantrekken. Zo kun je dus een positieve indruk maken en langdurige relaties opbouwen, nog voordat ze daadwerkelijk solliciteren. 

Wat is sourcing precies?

Sourcing is een proactieve benadering van het vinden van kandidaten. In plaats van te wachten totdat ze naar jou komen, ga je zelf actief op zoek. Dit betekent dat je op jacht gaat naar talent, - zowel online als offline - en dat je ze overtuigt om voor jouw bedrijf te kiezen.

Waarom sourcing de toekomst heeft:

Deel artikel:

Benieuwd hoe wij jouw kunnen ondersteunen met Sourcing?

Onze recruitment consultants zijn experts op het gebied van Sourcen. Door je juiste skills en tools in te zetten vinden we voor jou de beste kandidaat!

img
Deze website is beveiligd met reCAPTCHA.
De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.