Wil je inzicht krijgen in de talenten, vaardigheden en kwaliteiten van jouw (toekomstige) medewerkers? Goed idee! Assessments kunnen daarbij helpen. Wij bieden assessments aan die gedetailleerde en betekenisvolle informatie geven over onder andere het wervings- en selectieproces, loopbaanmogelijkheden en ontwikkelpotentieel. Hierdoor krijg je een volledig beeld en kun je beter bepalen in hoeverre die kandidaat bij jouw organisatie en team past.

Krijg een completer beeld van de kandidaat

Krijg een completer beeld van de kandidaat

Bedenk dat de beste kandidaat niet alleen de juiste opleiding en ervaring nodig heeft.Uit onderzoek blijkt dat softskills even belangrijk of zelfs belangrijker zijn dan hardskills, als het gaat om het werksucces. Helaas zijn deze vaardigheden lastig te beoordelen op basis van alleen sollicitatiegesprekken.

De oplossing? Deze gesprekken combineren met één of meerdere assessments. Zo krijg je een completer beeld van deze kandidaat. 

Waarom zijn assessments zo belangrijk?

Waarom zijn assessments zo belangrijk?

De grote toegevoegde waarde van assessments? Ze kunnen onder andere helpen bij het verlagen van het personeelsverloop én medewerkers langer aan je bedrijf binden. Ook zorgen assessments voor een efficiëntere selectieprocedure en verklein je de kans dat een medewerker wordt aangenomen die later niet geschikt blijkt te zijn.

Want neem je de verkeerde medewerker aan? Dan kost dat je veel tijd, energie én vooral veel geld. Het is dus belangrijk om te investeren in deze belangrijke fase van het recruitmentproces. 

 

De voordelen op een rijtje

Verlaagt het personeelsverloop

Assessments helpen bij het aantrekken van de juiste kandidaten, het meten van prestaties van medewerkers en het stimuleren van hun ontwikkeling. Dit maakt hen meer betrokken én loyaler.

Zorgt voor werksucces

Assessments zorgen voor een goed beeld van de competenties en vaardigheden van sollicitanten of medewerkers. Dit leidt tot een betere match.

Bespaart tijd

Assessments zorgen dat er tijd wordt bespaard bij het trainen en ontwikkelen van medewerkers. Bijvoorbeeld door gerichte trainingsprogramma's te ontwikkelen.

Verbetert het selectieproces

Assessments bieden een efficiënte en effectieve manier om het selectieproces te stroomlijnen en de vaardigheden van medewerkers te ontwikkelen.

Wanneer zet je assessments in?

Assessments worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo zetten we assessments in voor:

  • Het selecteren van nieuwe medewerkers
  • Het verbeteren van de communicatie en de samenwerking binnen een team; het opstellen van een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP)
  • Het intern doorgroeien van jouw medewerkers binnen de organisatie.

Drie soorten assessments

Om het wervings- en selectieproces zo goed mogelijk te laten verlopen, kunnen we drie verschillende assessments inzetten van onze samenwerkingspartner Thomas International.

Deze kun je los van elkaar afnemen, maar zijn juist ook samen een mooie aanvulling om een completer beeld te krijgen. Benieuwd wat deze assessments inhouden? We zetten ze voor je op een rijtje. 

PPA: Persoonlijke Profielanalyse

PPA: Persoonlijke Profielanalyse

Gedrag

De Persoonlijke Profiel Analyse geeft in slechts 8 minuten nauwkeurig inzicht in het werkgedrag van kandidaten. Dit rapport laat een gedetailleerd profiel zien van de sterke punten en ondersteunende factoren van de kandidaat, zijn of haar communicatiestijl, waarde voor de organisatie, motivatoren en grootste angsten. Zo krijg je meer zekerheid bij het werven van nieuw personeel. De PPA test is uitvoerig wetenschappelijk getest om betrouwbaarheid en validiteit als psychologische test te bepalen. Naast een individuele sessie, is het ook mogelijk om in teamverband een PPA af te nemen en inzichten te verkrijgen. Lees daarvoor meer via de onderstaande knop. 

Meer info over PPA 

 

Meer info over PPA Teamsessie 

 

 

GIA: General Intelligence Assessment

GIA: General Intelligence Assessment

Leervermogen

Het GIA-rapport geeft je informatie over hoe snel en nauwkeurig iemand is op het gebied van redeneren, perceptiesnelheid, cijfersnelheid en accuratesse, woordbetekenis én ruimtelijk inzicht. Het assessment meet niet het IQ van de kandidaat, maar geeft inzicht in het leervermogen, cognitieve kracht en de aanleg van degene; dus hoe snel iemand dingen oppakt. Zo achterhaal je iemands mentale capaciteiten en voorspel je nauwkeurig hoe snel iemand zich een rol eigen maakt. 

 

Meer info over GIA 

 

HPTI: High Potential Trait Indicator

HPTI: High Potential Trait Indicator

Leiderschapspotentieel & persoonlijkheid

De High Potential Trait Indicator meet op zes essentiële persoonskenmerken die van invloed zijn op prestaties in de werksituatie. Het assessment helpt om mensen met leiderschapspotentieel te identificeren en geeft persoonlijk advies over de verdere ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten. Om verwarring te voorkomen: dit assessment kun je niet alleen inzetten voor leidinggevende of senior functies, maar is ook breed te gebruiken om een compleet beeld te krijgen van een kandidaat. 

 

Meer info over HPTI 

 

Benieuwd hoe assessments jou kunnen helpen bij jouw recruitmentproces? Wij vertellen je er graag alles over!

img
Deze website is beveiligd met reCAPTCHA.
De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.