Wat is High Potential Trait Indicator: leiderschapspotentieel?

De test bevat een persoonlijkheidsassessment en geeft een diepgaand inzicht in de eigenschappen die bepalen hoe mensen werken en presteren. Door een beeld te krijgen van de onderliggende eigenschappen die bepalen hoe mensen werken en omgaan met degene om hen heen, kun je beter voorspellen of iemand in een bepaalde rol past en wat jij kunt doen om een werknemer beter te ondersteunen, aan te sturen en met hen te communiceren.

De resultaten van het persoonlijkheidsassessment worden weergegeven in grafieken. Bij elke eigenschap wordt ook het optimale niveau voor een senior leidinggevende weergegeven. Hieraan kun je dus zien welke mensen potentie hebben voor een leidinggevende positie.

HPTI geeft antwoord op vragen als:

Zes kenmerken die in het HPTI worden gemeten:

Ze geven diepgaande inzichten in de werknemers die relevant zijn gedurende de hele carrière.

Consciëntieusheid

Mensen met een hoog niveau van deze eigenschap zijn vaak doelgericht. Ze zijn meestal zelfgemotiveerd. Degene met een lager niveau van Consciëntieusheid zijn over het algemeen ontspannen en gemakkelijk in de omgang. Ze laten dingen gewoon op zich afkomen.

Complexiteit

Degenen met een lager niveau van Complexiteit geven de voorkeur aan meer duidelijkheid en eenduidige oplossingen, dan iemand met een hoog niveau van Complexiteit.

Aanpassing

Mensen met een hoog niveau van dit kenmerk blijven kalm onder druk en ervaren zelden stress of negatieve emoties. Degenen met een lager niveau van Aanpassing kunnen een intense emotionele reactie hebben op stress en druk.

Risico-benadering

Mensen met een hoog niveau van dit kenmerk willen interpersoonlijke problemen graag proactief oplossen en zijn niet bang voor confrontaties. Degenen met een lager niveau van Risico-benadering zijn over het algemeen meegaander en vermijden conflicten met anderen.

Nieuwsgierigheid

Degenen met een hoog niveau van dit kenmerk houden van nieuwe dingen, leren en afwisseling in de wereld om hen heen. Mensen met een lager niveau van deze eigenschap geven de voorkeur aan conventionele werkwijzen en beproefde methoden.

Competitiviteit

Mensen met een hoog niveau van het kenmerk Competitiviteit worden gemotiveerd door macht en invloed, en willen altijd als winnaar uit de bus komen. Degenen met een lager niveau van deze eigenschappen geven de voorkeur aan een niet-competitieve omgeving waarin de nadruk ligt op samenwerking.

Wat staat er in het HPTI-rapport?

Het HPTI-rapport geeft je inzicht in de mate waarin werknemers over een bepaalde eigenschap beschikken en vergelijkt deze met de optimale niveaus voor senior leiderschapsfuncties.

Het rapport geeft diepgaande inzichten op basis van elk kenmerk en biedt persoonlijke adviezen voor het ontwikkelen van een senior leiderschapsstijl.

Ga met ons in gesprek over jouw vraagstukken en wat je nodig hebt!

Wij helpen jou en je organisatie graag verder. 

Wil je een gratis voorbeeldrapport ontvangen? Dat kan! 

Neem contact met ons op via het onderstaande formulier. Of plan gelijk een afspraak in!

Plan gelijk een afspraak in!

Neem rechtstreeks contact op!

img
Deze website is beveiligd met reCAPTCHA.
De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.