De kracht van video in recruitment

Image

Je kent vast wel de volgende uitspraak: “Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden”. Wat zegt een video dan wel niet?

style-element
Authenticiteit en vertrouwen

Authenticiteit en vertrouwen

Met video ben je in staat om je team, kantooromgeving en bedrijfscultuur op een authentieke manier te presenteren. Een onderzoek door CareerBuilder toont aan dat jobadvertenties met video's 12% meer bekeken worden dan die zonder video's en dat ze een 34% grotere kans hebben om reacties te krijgen. Door het tonen van echte medewerkers en hun ervaringen, kunnen bedrijven een geloofwaardig en transparant beeld schetsen.

 

Visuele impact en engagement

Video spreekt tot zowel het visuele als het auditieve zintuig, waardoor het een meer meeslepende en boeiende ervaring biedt dan tekst. Volgens een studie van Forbes kunnen kijkers tot 95% van een boodschap onthouden wanneer ze die in een video zien, tegenover slechts 10% bij het lezen van een tekst!

Emotionele connectie

Emotionele connectie

Video kan emoties opwekken en een verhaal vertellen op een manier die tekst niet kan. Door gebruik te maken van muziek, beelden en interviews, kunnen bedrijven een emotionele connectie maken met potentiële kandidaten. Dit helpt niet alleen bij het aantrekken van talent, maar bevordert ook de identificatie met het bedrijf.

 

Betere SEO en Zichtbaarheid

Video's zijn niet alleen boeiend, maar ze verbeteren ook de online zichtbaarheid van vacatures. Websites met video's hebben 53 keer meer kans om op de eerste pagina van Google-resultaten te verschijnen, volgens een studie van Forrester Research. Dit verbetert de zichtbaarheid van vacatures aanzienlijk en trekt meer gekwalificeerde kandidaten aan.

Gemak en toegankelijkheid

Gemak en toegankelijkheid

In het digitale tijdperk is video gemakkelijk te delen en te bekijken op diverse platforms, waardoor het een toegankelijk hulpmiddel is voor potentiële kandidaten. Volgens een onderzoek van Cisco maakt video 82% van al het internetverkeer uit, wat de toenemende voorkeur voor visuele content bevestigt.

 

Wat levert het je op voor jouw vacature?

 

Het implementeren van video in recruitmentstrategieën is geen trend, maar een essentiële stap richting toekomstige succesvolle werving!

style-element

Conclusie

In een tijdperk waarin de concurrentie om talent hevig is, is video een dynamisch en effectief medium voor organisaties om zich te onderscheiden. Door de combinatie van visuele impact, authenticiteit, betere SEO, emotionele connectie en gemak, is video een krachtig hulpmiddel in het aantrekken van de juiste kandidaten. 

Ben jij, net zoals wij, overtuigd van video in recruitment?

Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor jouw vacature en bedrijf!

Gabie van Heuven

Gabie van Heuven

Dat wil ik!

Deel artikel: