Facebook pagina Steamz
LinkedIn pagina Steamz
Twitter pagina Steamz
YouTube pagina Steamz
Instagram pagina Steamz

5 tips voor een goed cv

In minder dan 5 minuten word je beoordeeld op je CV. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat je in die paar minuten opvalt.

Er zijn manieren om gelijk in die vijf minuten te laten zien wie je bent. Zet bijvoorbeeld je belangrijkste eigenschappen bovenaan en zorg ervoor dat je cliche's zoveel mogelijk vermijd. HR managers willen inhoud en praktische voorbeelden: laat je werkervaring dus voor zich spreken. Maak je CV niet langer dan twee tot drie A4-tjes, in vijf minuten kom je niet verder dan dat. Ook is het belangrijk om je meest recente ervaring en/of opleiding bovenaan het overzicht te verwerken. Beschrijf daarbij wat jouw meerwaarde was voor de afdeling, het team of een project. Houd je stijl simpel en overzichtelijk zodat je CV gemakkelijk gescand kan worden.

1. Zorg voor een goede opmaak! Een rommelig CV is niet alleen onaantrekkelijk, maar kan ook niet zo snel gescand worden. Houd het simpel, overzichtelijk en zorg voor een net lettertype zoals Arial, Tahoma, Calibri of Verdana.

2. Plaats een foto. Van jezelf natuurlijk. Geen feestfoto of vakantiekiekje. Ook geen foto waar je jezelf uitgeknipt hebt en er nog een schouder te zien is van iemand anders. Een mooie pasfoto of een andere foto waarop je gezicht goed te zien is, is beter. Denk er wel aan dat de foto laat zien wie je bent. Een pasfoto voor je rijbewijs waarbij je niet mag lachen, terwijl je eigenlijk een heel vrolijk iemand bent, is niet handig.

3. Zeg direct wie je bent. Je kunt bovenaan je CV een kort profiel plaatsen van jezelf. In een paar regels leg je uit wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dat valt lekker op!

4. Houd het bij relevante informatie. Zet je meest recente opleidingen en werkervaring altijd bovenaan. Probeer een beknopte omschrijving te geven van het werk dat je binnen een functie hebt gedaan. Houd het wel relevant. Voor iemand van 20 kan een bijbaan of zomerbaantje nog handig zijn om te vermelden, als je 30 of 40 bent moet je laten zien wat je verder gedaan hebt.

5. Maak een cv niet te lang, maximaal twee tot drie A4'tjes. Bijbanen kun je schrappen als je er betere ervaring voor in de plaats kunt zetten. En geef alleen toelichting op de banen van de laatste vijf tot tien jaar. Maar noem wel al je werkervaring, om te voorkomen dat je een gat op je cv krijgt.


Niet gevonden wat je zoekt?

Staat jouw vacature er niet tussen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Laat ons jouw ambities en wensen weten en we vinden alsnog de match voor jou.

Upload jouw CV

Steamz gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.