Assessments

Vaak worden belangrijke beslissingen rondom recruitment gemaakt op basis van instinct of gevoel. Je weet misschien niet precies hoe je de beste kandidaten moet selecteren passend bij jouw organisatie. Assessments kunnen je hier goed bij helpen en helpen het selectieproces te verbeteren. 

Assessments zoals de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) en General Intelligence Assessment (GIA) zijn waardevolle tools om de juiste kandidaten te selecteren en aan te nemen. De juiste kandidaat gaat je organisatie verder helpen bij jouw groeiambities. Het aannemen van de verkeerde kandidaat gaat je veel tijd en energie kosten en zorgt ervoor dat je het hele recruitment budget weer opnieuw kunt uitgeven. Investeer dus in deze belangrijke fase van het recruitmentproces en doe er alles aan om te zorgen dat je genoeg informatie hebt over de kandidaat. 

De voordelen van assessments in het kort

 

Levert uiteindelijk geld op Zorgt voor werksucces Bespaart tijd Verbetert het selectieproces

 

Wat is een assessment test?

Een assessment is een verzameling van verschillende meetmethoden om de eigenschappen van een kandidaat in relatie tot een bepaalde functie te beoordelen. Assessment testen zijn ook wel bekend als capaciteitentesten en intelligentietesten. 

Een assessment kan uit verschillende onderdelen bestaan zoals een capaciteitentest, persoonlijkheidstest, interview en rollenspel. Assessments zijn geen reguliere tests waar je een voldoende of onvoldoende scoort, je concurreert met een vergelijkbare groep. Twee voorbeelden van deze testen zijn de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) en General Intelligence Assessment (GIA). Andere vormen van assessments zijn business cases, rollenspellen of een moderne vorm: game-based assessments

Waarom een assessment?

Assessments worden door bedrijven voor verschillende doelen ingezet. Zo kun je assessments inzetten voor:

selecteren van nieuw personeel;
verbeteren van communicatie en teamwork van huidig personeel;
opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).

Een reeks assessments biedt diepgaande inzichten in gedrag, leervermogen en de persoonlijkheid van kandidaten. 

Binnen recruitment is het een hele waardevolle tool om de juiste kandidaten te selecteren. Bij het selecteren van de verkeerde kandidaat spreken we over een bad hire (mismatch). Dit kan je veel geld kosten. Volgens HR Praktijk kunnen de kosten oplopen tot wel zes tot tien keer het bruto jaarsalaris. Assessments helpen je bij het maken van de juiste recruitment beslissing. Je voorkomt hierdoor een bad hire en bespaart uiteindelijk op je recruitmentkosten.

Verder gaf 92% van de HR-professionals in het Global Talent Trends 2019-rapport van LinkedIn aan dat soft skills even belangrijk of belangrijker zijn dan hard skills voor werksucces in de desbetreffende functie. En 89% zei dat wanneer een nieuwe medewerker niet succesvol is, dit komt doordat de vereiste soft skills ontbraken. Deze vaardigheden zijn lastig te beoordelen op basis van alleen sollicitatiegesprekken. Door sollicitatiegesprekken te combineren met persoonlijkheidsvragenlijst of capaciteitentest krijg je een completer beeld van de kandidaat. 

Met assessments zoals de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) en General Intelligence Assessment (GIA) selecteer je mensen die bij je organisatie passen en kun je gedragsprofielen koppelen aan de juiste functies. Verschillende rapporten en uitgebreide feedback helpen je dus bij het aannemen van de juiste kandidaat en zorgen voor een succesvollere recruitment beslissing.

Wat is een PPA?         Wat is een GIA?          Wat kost een assessment?

 

Niet gevonden wat je zoekt?

Staat jouw vacature er niet tussen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Laat ons jouw ambities en wensen weten en we vinden alsnog de match voor jou.

Upload jouw CV

Steamz gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.