Ongelijke blokken chocola kopen, wie doet dat nou!?

 • 4 minuten

Image

Wanneer een merk ons aanspreekt met een meeslepend verhaal, wekt het onze nieuwsgierigheid en interesse. Daardoor gaan we over tot het aankopen van een product, ook al is het product duurder dan die van de concurrent of minder functioneel.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de chocoladerepen van Tony Chocolonely. De repen zijn verdeeld in ongelijke chocolade stukken en staan symbool voor de ongelijkheid in de chocolade industrie. Praktisch? Niet bepaald. Een goed verhaal? Ja! En daarom kiezen we in de supermarkt voor de Caramel Zeezout van Tony, in plaats van die van de concurrent.

Jij hebt ook een merk

Jij hebt ook een merk

Hetzelfde principe geldt voor jou als werkgever. Want ook jij hebt een merk. Niet het merk waarmee je verkoopt, maar degene waarmee je medewerkers aantrekt. Jouw werkgeversmerk. Zoals Tony Chocolonely wil jij ook het verhaal vertellen van jouw merk, waar je in gelooft en waar je voor staat. Want dat is waardoor jij je onderscheidt van jouw concurrenten.

 

Jouw uitstraling wordt steeds belangrijker

Jouw uitstraling wordt steeds belangrijker

Solliciteren in 2023 draait namelijk niet meer alleen om enkel een hoger salaris krijgen, maar juist de inhoud van het werk wordt steeds belangrijker. En of jij met jouw organisatie écht iets bijdraagt. Zo zegt maar liefst 69% van de sollicitanten te kijken naar het imago van een organisatie. Om te zorgen dat jij toptalenten aan kunt trekken (en behouden) moet je dus zorgen dat het complete plaatje van jouw onderneming klopt. 

Hoe je dat doet?

 1. Definieer je bedrijfscultuur en waarden
  Identificeer de unieke aspecten van jouw organisatie die je wilt benadrukken en die je onderscheiden van andere werkgevers. Dit omvat zaken als de werkomgeving, teamdynamiek, waarden, missie en visie.
   
 2. Ken je doelgroep
  Begrijp wie je ideale werknemers zijn, wat ze belangrijk vinden en waar ze naar op zoek zijn in een werkgever. Dit stelt je in staat om gerichte boodschappen en activiteiten te ontwikkelen die aansluiten bij hun behoeften en interesses.
   
 3. Vertel je verhaal
  Creëer een authentiek en meeslepend verhaal dat jouw merkidentiteit en bedrijfscultuur weerspiegelt. Communiceer dit verhaal op verschillende kanalen, zoals je website, sociale media, vacatures en recruitmentmateriaal.
   
 4. Zorg voor een positieve werknemerservaring
  Investeer in het creëren van een positieve en inclusieve werkomgeving waar medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen. Bied groeimogelijkheden, erkenning en beloningen die aansluiten bij je bedrijfswaarden.
   
 5. Bouw relaties op
  Versterk je relaties met huidige en voormalige werknemers. Moedig hen aan om ambassadeurs van je merk te worden en positieve ervaringen te delen via reviews, testimonials en social media.
   
 6. Gebruik verschillende kanalen en uitingen
  Maak gebruik van verschillende kanalen om je employer branding te verspreiden. Dit kan variëren van online platforms zoals LinkedIn en Jobboards tot offline evenementen en netwerkmogelijkheden. Ook is het van belang dat je verschillende uitingen gebruikt om jouw doelgroep aan te spreken. Zet bijvoorbeeld een pakkende wervingsvideo in!
   
 7. Monitor en meet
  Houd de effectiviteit van je employer branding-inspanningen in de gaten en meet de impact ervan op het aantrekken en behouden van talent. Pas je strategie aan op basis van feedback en analyse van de resultaten.

Deel artikel:

Het opbouwen van een sterk employer brand is een doorlopend proces dat tijd en consistentie vereist. Wij nemen dit proces graag voor je uit handen!


Of je nu op zoek bent naar advies, begeleiding of praktische uitvoering, wij staan voor je klaar. Samen zorgen we ervoor dat jouw werkgeversmerk opvalt en talenten aantrekt!

img
Deze website is beveiligd met reCAPTCHA.
De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.