Ontdek de kracht van vacaturebanken

  • 2 minuten

Image

Yes! Je vacaturetekst is af, tijd om te plaatsen. Om aandacht van sollicitanten te trekken, moet je je vacature op meerdere manieren zichtbaar maken. Maar welke kies je? En wat zijn de voordelen? In deze blog nemen we je mee langs de meest effectieve platforms.

LinkedIn Job Slot

LinkedIn is een platform dat voornamelijk wordt gebruikt voor professionele netwerken. Over de hele wereld gebruiken miljoenen professionals, werkzoekende en recruiters het. Naast het maken van professionele connecties, kun je op LinkedIn ook op meerdere manieren vacatures plaatsen of vinden.

Tijdlijn post
Om te beginnen kun je ervoor kiezen om een gewone post op je tijdlijn te posten. Je volgers zien dit, maar ook volgers van mensen die jouw bericht liken, delen of erop reageren. De inhoud van het bericht kan van alles zijn. Het is een manier om je gedachten en ervaringen te delen met je professionele netwerk. Voor een vacature plaatsing is het bereik op deze manier niet het meest geschikt, maar het is zeker een (gratis) toevoeging. 

Job Post
Je kunt er ook voor kiezen je vacature te promoten via een Job Post. Je vacature komt dan tussen de "jobs" op LinkedIn te staan. Op deze manier wordt je vacature gevonden als kandidaten op zoek zijn naar een baan via LinkedIn. Het is een van de manieren om een vacature te delen.

Job Slot
Ook een Job Slot is zichtbaar tussen de "jobs" op LinkedIn. Én daarbij wordt je vacature getoond aan een groep die niet aan het zoeken is tussen de vacatures, maar gewoon aan het scrollen is op LinkedIn.

Door deze functie kun je je vacatures effectief promoten om zo potentiële kandidaten te bereiken. Zo wordt de vacature niet alleen in Jobs weergegeven, maar kun je ook geschikte kandidaten targeten. LinkedIn zorgt ervoor dat mensen die niet op zoek zijn maar misschien wel passend zijn, de vacature toch te zien krijgen. 

Voordelen van LinkedIn Job Slots

Nationale vacaturebank

Je kunt je vacatures op Nationale Vacaturebank plaatsen om meer mensen te bereiken die actief op zoek zijn naar werk. Het platform heeft vacatures in verschillende sectoren en functies, waardoor werkzoekende gemakkelijk vacatures kunnen vinden die aansluiten bij hun interesses en vaardigheden.

Op Nationale Vacaturebank kun je een "Topbaan" plaatsen. Dit betekent dat je vacature een speciale positie krijgt op de website. Het verschijnt bovenaan de zoekresultaten en wordt op betere plekken op de website getoond. Door voor deze optie te kiezen, vergroot je de zichtbaarheid en de kans dat je vacature wordt opgemerkt door werkzoekende. 

Voordelen van Nationale Vacaturebank

Nederland Vacature Groep

Nederland Vacature Groep is een online verzameling van verschillende vacaturesites, waaronder NationaleVacaturebank.nl, Intermediair.nl, Jobbird.com en meer. Door de vacatures te verzamelen op één website vormt het een uitgebreid platform voor zowel werkgevers als werkzoekende. 

Daarbij is er voor werkgevers een mogelijkheid om een bedrijfsprofiel te creëren op Nederland Vacature Groep. Hierbij kun je informatie delen over de missie, visie, waarden en cultuur van je bedrijf. Ook heb je de optie om afbeeldingen en video's toe te voegen om een aantrekkelijke indruk te maken bij potentiële kandidaten. 

Voordelen van Nederland Vacature Groep


Indeed

Indeed is een van de grootste online vacatureplatforms ter wereld. Het platform is beschikbaar in maar liefst 63 landen en heeft dan ook een uitgebreid gebruikersbestand. Als werkgever kun je hier je vacature plaatsen, zodat de werkzoekende deze kunnen vinden. 

Voordelen van Indeed

Nadelen van vacaturebanken

Hoewel vacaturebanken veel voordelen hebben, is het ook belangrijk om rekening te houden met enkele mogelijke nadelen.

Val op én bespaar!

Laat jouw vacatures stralen op de online kanalen en bespaar tegelijkertijd kosten. Wij kunnen je helpen, omdat we in grote hoeveelheden vacatureplaatsingen inkopen op verschillende vacaturebanken. Hierdoor zijn de kosten per plaatsing voor ons lager, wat voordeliger is dan telkens apart een vacatureplaatsing te kopen.

Interesse? Vul het onderstaande formulier in en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om de aandacht van potentiële kandidaten te trekken voor jouw vacature. 

 

 

Deel artikel:

Zet Jobmarketing in voor jouw vacature!

Benieuwd hoe de juiste vacatureplaatsing je kan helpen bij het werven van nieuwe collega's? Wij vertellen je er graag alles over!

img
Deze website is beveiligd met reCAPTCHA.
De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.