Facebook pagina Steamz
LinkedIn pagina Steamz
Twitter pagina Steamz
YouTube pagina Steamz
Instagram pagina Steamz
Team Steamz Moerputtenbrug
Gabie van Heuven Steamz Moerputtenbrug
Hang Do Steamz Moerputtenbrug
Daphne de Bakker-Verbeek Steamz Moerputtenbrug
Bas van Hout Steamz Moerputtenbrug

Selectie

Na een succesvolle werving, is het de kunst om de juiste kandidaat te kiezen. De selectie is een belangrijk onderdeel in het recruitmentproces, want alleen met de juiste mensen aan boord kun je jouw (groei)ambities waarmaken. Het maken van een goede keuze is op meer gebaseerd dan alleen je onderbuikgevoel. Hoe zorg je er nou voor dat je niets aan het toeval overlaat?

Voor het selecteren van de juiste kandidaten voor jouw vacature(s) bieden we advies en ondersteuning bij onderstaande onderdelen van je recruitmentproces.

  • Voorselectie
  • Sollicitatiegesprekken
  • Opvolging
  • Assessments
  • Referentie- en/of diplomacheck

 

Benieuwd wat werkt voor jou?
Neem vrijblijvend contact op met Hang!

 

      

 

 

 

Het maken van een goede selectie

Een goede (voor) selectie van kandidaten is het halve werk. We adviseren daarom niet alleen aan de hand van het cv en de motivatie, maar ook aan de hand van een kort telefonisch interview welke kandidaten je kunt uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Door vooraf de juiste vragen te stellen, krijgen we een goed beeld of iemand een geschikte kandidaat is. Vaak zijn er punten die niet terugkomen in het cv of de motivatie. Denk bijvoorbeeld aan beschikbare uren, salarisindicatie of opzegtermijn. Ook deze informatie stemmen we telefonisch al af met de kandidaten.
 

Het sollicitatiegesprek

Tijdens het voeren van de sollicitatiegesprekken is het belangrijk essentiële vragen te stellen, binnen de beperkte tijd die er is. Maar ook de timing van de vragen is van belang. Voorafgaand brengen we daarom in kaart wat voor jouw organisatie essentieel is en waarop je gaat selecteren. Door de juiste vragen te stellen, krijg je een goed beeld van de kandidaten. Hierdoor kun je een weloverwogen beslissing nemen bij de selectie van kandidaten die je verder laat gaan in de procedure. 

Het voeren van een goed sollicitatiegesprek is een vaardigheid an sich. Het is de kunst om óók tijdens de gesprekken de aandacht en interesse van de kandidaten vast te houden. We helpen je bij het vinden van een goede balans tussen het zenden en ontvangen van informatie. Hiermee voorkom je dat de sollicitant alleen maar naar jouw verhaal aan het luisteren is, of dat hij juist het gevoel krijgt onderworpen te zijn aan een kruisverhoor. 
 

Het belang van een goede opvolging

Voor een goede candidate journey is het belangrijk om te zorgen dat iedere sollicitant een reactie krijgt – en dat deze reactie ook aansluit bij de boodschap die je als organisatie wilt uitdragen. Besef dat iedere sollicitant een nieuwe ‘ambassadeur’ kan zijn van jouw organisatie!

Laat je steken vallen door bijvoorbeeld een slechte opvolging, dan kan dat voor scheurtjes zorgen in je employer branding. Met een goede ondersteuning van onze consultants zorgen we ervoor dat je altijd grip en overzicht hebt op het recruitmentproces. 

Assessments

Voor bepaalde functies kan het zeer waardevol zijn een assessment in te zetten. Uit het cv, de motivatiebrief en de gesprekken met een kandidaat kun je veel informatie halen, maar natuurlijk lang niet alles. Bepaalde waardevolle informatie achterhaal je pas na het afnemen van een assessment. Een assessment kan inzicht geven in het gedrag, het leervermogen en de persoonlijkheid van de kandidaat

Steamz heeft deze expertise in huis: onze consultants zijn PPA en GIA gecertificeerd. Naast het afnemen van de assessments, zorgen we ook voor de juiste vertaalslag naar de betreffende functie binnen jouw organisatie.
 

Maak gebruik van onze expertise!

Wij ondersteunen je graag bij de selectie. Bijvoorbeeld door te adviseren over het voeren van selectiegesprekken, het voorleggen van business cases, het doen van een referentiecheck of het inzetten van assessments. Met onze tools en kennis verklein je het risico op een verkeerde match, oftewel een bad hire. Want het aannemen van een kandidaat is één, maar na al die tijd en moeite wil je wel voor een succesvolle samenwerking gaan toch? En dat is precies waar wij ook voor gaan!

Meer weten over onze dienstverlening? Maak direct een afspraak!

Niet gevonden wat je zoekt?

Staat jouw vacature er niet tussen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Laat ons jouw ambities en wensen weten en we vinden alsnog de match voor jou.

Upload jouw CV

Steamz gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.