img

Een snelle en precieze invulling ter ondersteuning van groei.

Steamz heeft ons geholpen bij de invulling van de vacature Marketing en Communicatie Medewerker. We wisten dat deze vacature met snelheid en precisie ingevuld diende te worden om de groei van onze organisatie te ondersteunen. Steamz heeft deze uitdaging moeiteloos opgepakt en ons binnen korte tijd aan een perfecte kandidaat geholpen. Dankzij hun expertise en efficiënte aanpak kunnen we nu met volle kracht vooruit.

Jort van de Vorstenbosch EasternGraphics

Waarom voor Steamz gekozen?

"In het verleden heeft Steamz al meerdere vacatures ingevuld en wisten we dat voor deze vacature we hun ook nodig hadden om de juiste match te vinden. Steamz zorgt in dit traject ervoor dat de kandidaat en wij als opdrachtgever de ondersteuning krijgen die gewenst is in het traject. " Aldus Jort van EasternGraphics.

Aandacht trekken

De eerste stap is de vacature intake. Steamz heeft EasternGraphics geholpen de vacature voor een nieuwe marketing- en communicatiemedewerker op te stellen en de juiste kandidaten te bereiken. Door een eerdere video aan te passen en de juiste informatie te verzamelen, hebben we de input omgezet in een aantrekkelijke vacaturetekst.

De uitdaging

De uitdaging voor EasternGraphics: ze ontvingen voornamelijk Engelssprekende sollicitanten, terwijl ze een Nederlandssprekende marketing- en communicatiemedewerker zochten. De uitdaging van consultant Fleur was om alle sollicitanten op tijd te screenen, zodat ze konden deelnemen aan dezelfde gespreksronde.

51 sollicitaties

Na de Steamz Touch ontving EasternGraphics 51 sollicitaties, waarvan de helft geschikt bleek op basis van de eerste selectie.

40 kandidaten

Door middel van sourcing zijn er 40 kandidaten proactief benaderd.

5 eerste gesprekken

5 uitgenodigd voor eerste gesprek, 2 meeloopdagen met uiteindelijk 1 aanname.

Aandacht vasthouden

Om de kandidaten in te zien kreeg EasternGraphics toegang tot een online portaal waar je snel en eenvoudig de sollicitaties kon inzien en makkelijk kon schakelen naar je contactpersoon binnen Steamz op basis van deze gegevens. Hoe de gesprekken verliepen lees je hieronder!

De sollicitatiegesprekken

Onze persoonlijke en prettige aanpak stelde EasternGraphics in staat om zelf te bepalen tot welk punt ze ondersteuning nodig hadden. De heldere en to-the-point communicatie van Fleur werd in deze samenwerking zeer gewaardeerd, vooral in vergelijking met andere partijen die vaak langdradig kunnen zijn. 

Dankzij de concrete en efficiënte communicatie van Steamz verliep het sollicitatieproces uitstekend. Onze contactpersoon Jort vond het prettig om samen de gesprekken te voeren, omdat kandidaten al contact hadden met consultant Fleur. Hierdoor werd er een vertrouwde sfeer gecreëerd. In de samenwerking hield Steamz iedereen snel én duidelijk op de hoogte wat zorgde voor een soepel en efficiënt proces! De procedure verliep zeer snel; de vacature stond sinds 16 mei online en op vrijdag 21 juni kon Fleur de kandidaat telefonisch vertellen dat ze een aanbod kreeg!

 

img

...je aan hun een partij hebt die duidelijk communiceert en zich onderscheidt van andere recruitment partijen.

We zouden Steamz echt aanraden aan andere bedrijven, aangezien je aan hun een partij hebt die duidelijk communiceert en zich onderscheidt van andere recruitment partijen. Te danken aan hun werkwijze, de structuur en het directe contact. Steamz zorgt ervoor dat we steeds de juiste nieuwe collega's vinden. Met Steamz ga je een partnerschap aan, iets wat ons een goed gevoel geeft bij de organisatie!

Jort van de Vorstenbosch EasternGraphics

Eindresultaat: een duurzaam partnerschap

Steamz heeft bewezen een waardevolle partner te zijn voor EasternGraphics bij het invullen van vacatures. We denken mee over de juiste timing en benadering van potentiële kandidaten. Dankzij de inzet van Team Steamz heeft EasternGraphics in totaal vier nieuwe collega's aangenomen met groei van de organisatie als resultaat. Twee van de geplaatste kandidaten werken er zelfs al sinds januari 2022! Steamz biedt de gewenste ondersteuning voor zowel kandidaten als opdrachtgevers.

Consultant betrokken bij case

Wil jij ook zo geholpen worden?