Maak indruk met je CV: zo val je op!

Image

Beste sollicitant,

Wij vinden het ontzettend fijn dat je solliciteert op een vacature bij Steamz. Zeer waarschijnlijk ben je een tof mens, die ik graag wil leren kennen. Maar, laten we eerlijk zijn: een standaard, saai CV, met veel tekst, zonder foto of opmaak is zó 2023. In een tijdperk waar ChatGPT binnen seconden romans en kunstwerken creëert, is het cruciaal om op te vallen.

Als Recruiter krijgen we soms 20 cv’s per dag binnen, zo’n 75 per vacature. Een recruiter beslist binnen 7 seconde (volgens LinkedIn, 2022) over de geschiktheid van een kandidaat. Ja, het klinkt oppervlakkig, maar dit visuele oordeel is psychologisch goed te onderbouwen. Een aantrekkelijk CV maakt een sterke eerste indruk - en dat is wat je wilt - bij je eventuele toekomstige werkgever!

De kracht van visualisatie

Een kleine uitstap: visuele prikkels activeren een deel van ons brein dat dicht bij ons gevoelscentrum ligt. Wij mensen zijn meer emotioneel dan rationeel en maken keuzes met ons gevoel. We reageren dus sterk op visuele schoonheid. Ziet iets er goed uit? Dan denken we sneller: JA!

style-element

Voel jij je aangesproken?

Mooi zo - en geeft niet! Voor ik recruiter werd, heb ik ook gesolliciteerd! Vanuit mijn rol sollicitant en recruiter, geef ik je de volgende tips voor je CV

  1. Kies een aantrekkelijke lay-out. Gebruik een sjabloon van Word template CV  of CV-template uit Canva, een eenvoudige en gratis ontwerptool. Geen zin in complexe opmaak? Met cvmaker.nl hoef je alleen tekst aan te leveren, de rest staat voor je klaar. Mijn punt: het is zo gemakkelijk, dus waarom niet proberen?
  2. Wees niet bang voor kleur: een kleurrijk CV springt eruit tussen de massa van zwart-wit exemplaren en zegt ook iets over jou.
  3. Meest recente werkervaring bovenaan. Dat is het meeste interessant om naar te kijken. Het is toch altijd even een “Hè?!”moment als je op het CV van een CEO als eerste leest dat die bij de MediaMarkt stage loopt. 
  4. Laat jezelf zien. Voeg een foto toe. Zorg voor een recente foto, waar je gezicht goed zichtbaar is. Het liefste in kleur! Niet voor elke functie hoef je een hele strakke zakelijke foto te hebben. Je meest sexy foto, of foto met zonnebril, kan je beter voor Tinder bewaren ;). Dat geldt overigens ook voor je LinkedIn-profiel foto! 
  5. Beperk je CV tot twee pagina’s: Voor de mensen die hun werkervaring inmiddels niet meer op twee A4 kwijt kunnen: je mag een gedetailleerde beschrijving van je ervaring van 1987 weglaten! 

Good to know: dit is geen typisch ‘millennial advies voor boomers’. Iedereen heeft hier baat bij en slaat soms de plank mis, ongeacht leeftijd.

 

Ik hoop je vanuit mijn perspectief te inspireren om meer aandacht aan je cv te besteden

Ik hoop je vanuit mijn perspectief te inspireren om meer aandacht aan je cv te besteden

Werk is een belangrijk onderdeel van ons leven, dan mag je best wat tijd steken in de twee A4’tjes die jouw harde inspanningen, carrièrestappen en persoonlijke ontwikkeling moeten overbrengen.

 

Een goed begin is het halve werk; ook bij het zetten van een nieuwe stap. Een goed cv waarmee jij opvalt en waar ons visuele hersengebied laaiend enthousiast van wordt, is een mooie start. 

 

Ga aan de slag met een goed CV

Succes! Ik kijk uit naar je CV upgrade! We hebben nog wat vacatures open staan waar we die graag voor ontvangen ;)

Openstaande vacatures

Deel artikel: