Hoe maak je een steengoede inhoudelijke sollicitatievideo? (tips!)

  • 2 minuten

Image

Een vacature gevonden die klinkt alsof die voor jou gemaakt is? Geweldig! Alleen, waarschijnlijk ben je niet de enige met interesse. Wees je concurrentie slimmer af met een sollicitatievideo! Helemaal fijn dus als schrijven niet echt jouw ding is. 

Zie een sollicitatievideo als een korte pitch waarin je vertelt wie je bent, wat je wilt en wat je kan. Natuurlijk begrijpen we dat dat best spannend kan zijn. Maar geen zorgen, wij helpen je met wat tips en tricks om jouw video eruit te laten springen tussen al de stapel cv’s. Smile, camera aan en solliciteren maar!

Kort, maar krachtig

Houd je video kort, krachtig en to the point. Vertel in maximaal anderhalve minuut waarom jij dé perfecte kandidaat bent voor de functie. Bedenk dat de eerste 10 seconden het belangrijkste zijn; ze bepalen namelijk of de werkgever blijft kijken. Zorg dat je jezelf vooraf inleest over het bedrijf en vergeet niet om de meest krachtige zaken te vertellen. 

Verzorg beeld en geluid

Natuurlijk wil je dat jouw sollicitatievideo er professioneel uitziet. Kies daarom voor een camera met een goede beeldkwaliteit. Schiet jouw video altijd overdag (en met je gezicht richting het raam) en vermijd gele lampen.

Misschien nog wel belangrijker dan beeld, is audio! Als jouw werkgever jou namelijk niet goed verstaat, is ie snel afgehaakt. Zorg dat je niet in een holle ruimte gaat zitten en dat er geen achtergrondgeluid is. Natuurlijk werkt een extern microfoontje het beste.

Wees jezelf!

Laat zien wie je bent. Dat klinkt als een dooddoener, maar is wel heel belangrijk. Doe net alsof de camera een persoon is en vertel waarom jij dé geschikte kandidaat bent voor dit bedrijf. Laat echt jouw uitstraling en enthousiasme zien. Het is af te raden om een script te gebruiken, aangezien dit al snel onpersoonlijk overkomt. Oefen gerust een paar keer, zodat je meer gewend raakt aan jezelf op een scherm. Dat geeft ook een boost aan je zelfvertrouwen!

Deel artikel:

Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging?

Laat je gegevens achter dan neemt één van onze recruiters contact met je op!

img
Deze website is beveiligd met reCAPTCHA.
De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.