Vacature plaatsen: bereik de juiste doelgroep

Als je een vacature hebt binnen jouw organisatie, dan wil je natuurlijk dat deze bij de juiste mensen onder de aandacht komt. Met alleen een vacature plaatsen op je website, Indeed, een post op social media en afwachten of mensen gaan solliciteren, kom je er helaas niet. Je zult de juiste strategie moeten bepalen, zoals het inzetten van een mix van advertentiekanalen. 

Wist je dat er in Nederland alleen al zo’n 80 algemene vacaturebanken zijn, zoals Monsterboard, Indeed, Nationale Vacaturebank en StepStone? En dan hebben we het nog niet over de specialistische vacaturebanken gehad, waarop je vacatures voor een specifiek vakgebied of branche kunt plaatsen. Denk aan TechniekVacaturebank, ICTerGezocht of Bouwvacatures. Sommige vacaturebanken plaatsen je vacature direct door op weer andere vacaturebanken voor een nog groter bereik. Maar welke moet je nu kiezen?

 

Benieuwd wat werkt voor jou?
Neem vrijblijvend contact op met Gabie!

 

      

 

 

Korting op vacature plaatsen

Steamz heeft samenwerkingsverbanden met en lidmaatschappen op diverse vacaturebanken en cv databases. Zo weten we voor iedere vacature de kanalen te vinden voor de betreffende doelgroep en we zijn hierdoor in staat om heel gericht en proactief te sourcen naar de juiste kandidaat. En doordat wij groot inkopen, profiteer je via Steamz bovendien van een schaalvoordeel van zo’n 30% t.o.v. wanneer je deze vacatureplaatsingen zelf zou inkopen.

Social media advertentiecampagne

Naast je vacature plaatsen op vacaturebanken, is het slim om extra exposure te genereren via een social media advertentiecampagne op Facebook, Instagram en/of LinkedIn. Het voordeel hiervan is dat je heel gericht kunt targeten op je doelgroep en naast je vacature ook je organisatie als werkgever in de spotlight kunt zetten. 

Bij Steamz weten we waar jouw doelgroep zich bevindt en hoe je deze bereikt. Zit jouw doelgroep op Instagram? Wij zorgen voor goede campagnebeelden en verleiden de kandidaat via een mooi opgemaakte Instagram advertentie naar jouw vacaturetekst. Of we vertellen je verhaal in een pakkende video op Youtube.

Nieuwe technologieën maken het mogelijk dat je heel gericht kunt targeten op jouw doelgroep. Daarbij zetten we de juiste mix van kanalen in om geen kansen te laten liggen. Meer weten over de verschillende advertentiemogelijkheden die we bieden? Bekijk onze advertentiepakketten!

Wervende vacaturetekst

Maar al heb je nog zo’n goede mix van advertentiekanalen en een uit het oog springende advertentie ingezet, als je vacaturetekst niet wervend, prikkelend en informerend genoeg is dan zullen maar weinig mensen hem lezen, laat staan solliciteren. Zorg er dan ook altijd voor dat je vacaturetekst de aandacht van de juiste doelgroep trekt (dit begint al met het kiezen van een goede functietitel), de lezer uitnodigt om verder te lezen, voldoende informeert en uiteindelijk de lezer enthousiasmeert om te gaan solliciteren.

Meer weten over onze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op!

Niet gevonden wat je zoekt?

Staat jouw vacature er niet tussen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Laat ons jouw ambities en wensen weten en we vinden alsnog de match voor jou.

Upload jouw CV

Steamz gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.